De Veerhaven in Den Helder (TESO Veerhaven Den Helder in de navigatie) is met de auto makkelijk aan te rijden via de A7 en de A9. Vanuit de Veerhaven vertrekt ieder uur, vaak zelfs ieder half uur, een veerboot naar Texel (tussen 6.30 uur en 21.30 uur). De overtocht is zonder reservering, duurt 20 minuten, en kost voor een auto met inzittenden €25 – €37 (retourticket), afhankelijk van de dag. Na aankomst op Texel is het 10 km rijden naar het appartement. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Op alle andere parkeerplaatsen op het eiland is het betaald parkeren. Een Texelvignet is daarbij een aanrader.

Ook met het openbaar vervoer is de Veerhaven goed te bereiken. De intercity stopt in Den Helder en vanaf het station rijdt er een bus in 10 minuten naar de Veerhaven. De kosten voor de overtocht van een voetganger bedragen €2,50. Na aankomst op Texel is vervoer met de vaste buslijn 28 mogelijk tot aan de Pontweg (15 minuten lopen naar het appartement), óf met de flexibele Texelhopper tot voor de deur (minimaal 30 minuten van tevoren reserveren).

Handige websites:

www.teso.nl/afvaarttijden
www.texelhopper.nl
www.texelvignet.nl

Op de boot vind je een uitgebreid aanbod van informatiebladen over alles wat er te doen is op Texel. Ook bij VVV Texel (in Den Burg) kan je hiervoor terecht. Bij het hotel dat naast het appartementencomplex is gelegen, zijn fietsen te huur. Texel heeft 140km fietspaden, met diverse aangegeven routes, waaronder ook mountainbike routes.

Handige websites:
www.texel.net/nl/over-texel
www.valktexel.nl/faciliteiten

Er zijn volop mogelijkheden om uit eten te gaan. Veel restaurants maken gebruik van lokale producten. In het hoogseizoen is het nodig om te reserveren. Onderstaand een aantal suggesties.

Freya Le Bistro in Den Burg, geen website, tel. nr. (0222) 32 12 14
www.annekeskitchen.nl in Den Burg
www.witloffoodbar.nl in Den Burg
www.12balcken.nl in Den Burg
www.quintys.nl in De Koog
www.oudelandtexel.nl in De Koog
www.strandpaal21.nl in De Koog
www.paal17.com Aan Zee – in De Koog
Strandpaviljoen paal 19 in De Koog, geen website, tel nr. (0222) 32 72 40
www.pakhuus.com in Oudeschild
www.bijjef.nl in Den Hoorn
www.opoost.nl in Oosterend
www.strandpaviljoenkaapnoord.nl in De Cocksdorp

Er is van alles te doen op Texel, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan museum Kaap Skil, een dagje golfen, Landgoed De Bonte Belevenis (superleuk voor kinderen), een dagtocht naar Vlieland, garnalen vissen, parachutespringen, paardrijden, naar een kaasboerderij, een theatervoorstelling, etc..

Sinds 2002 heeft Nationaal Park Duinen van Texel de status van nationaal park gekregen. Er is een website van dit Nationaal Park waar veel is te vinden over de verschillende natuurgebieden, maar ook natuur- en opvangcentrum Ecomare heeft veel informatie beschikbaar.

Handige websites:

Home – Fietsen op Texel
www.npduinenvantexel.nl
www.ecomare.nl in De Koog
www.kaapskil.nl in Oudeschild
www.texelse.nl in De Cocksdorp
www.landgoeddebontebelevenis.nl in Den Hoorn
www.waddenveer.nl in De Cocksdorp
www.garnalenvissenoptexel.nl in De Cocksdorp
www.paracentrumtexel.nl in De Cocksdorp
www.manege-elzenhof.nl in De Koog
www.manegekikkert.nl in De Koog
www.wezenspijk.nl in Den Burg
www.detoegift.nl in Den Hoorn

Tot slot zijn ook de diverse plaatsjes een bezoekje waard: Den Burg, De Koog, Den Hoorn, Oosterend, Oost, Oudeschild, De Cocksdorp en de Waal.

www.texel.net/nl/over-texel/dorpen